مستندسازی برنامه های پیش نیازی | فصل پنجم: دفع پسماندها | شرکت ثریا

مستندسازی برنامه های پیش نیازی | فصل پنجم: دفع پسماندها | شرکت ثریا مقاله عمومی

تاریخ : ۱۴۰۲/۰۶/۱۷
سیستم¬هایی باید درمحل باشند تا اطمینان حاصل شود که مواد پسماند به شیوه ای شناسایی، جمع آوری، حذف و دفع شده اند که از آلودگی محصولات یا مکان های تولید جلوگیری می کنند.

.

فصل پنجم: دفع پسماند


سیستم هایی باید درمحل باشند تا اطمینان حاصل شود که مواد پسماند به شیوه ای شناسایی، جمع آوری، حذف و دفع شده اند که از آلودگی محصولات یا مکان های تولید جلوگیری می کنند.

مکان های نگهداری پسماندها می توانند به شکلی بسیار ساده شامل ظروف زباله یا به شکلی تجهیز شده شامل اتاقک ها یا سردخانه های نگهداری برای پسماند، باشند.
یادداشت مولف: محیط کارخانه باید وضعیت مناسبی داشته و عاری از تجمع زباله، انباشت مواد بسته بندی،پالت های شکسته وتجهیزات اضافی،خراب و غیره باشد.
برای جمع آوری و دفع زباله و کثافات محل مناسبی دور از محیط تولید باید در نظر گرفته شود.

سطل های زباله و ظروف مشابه همیشه باید در بسته باشند و در فاصله های مناسب تخلیه شوند. از آنجا که زباله و کثافات موجب تجمع آفات می شود نگهداری مناسب از این وسایل بسیار اهمیت دارد.
 
5-1 ظروف پسماند و مواد غیرخوراکی یا مواد مخاطره آمیز:
ظروف پسماند و مواد خوراکی یا مواد مخاطره آمویز باید: 
الف- به طور واضح،برای کاربرد مورد نظر شناسایی شده باشند. این ظروف باید دارای برچسب یا رنگ مشخص شده برای نگهداری پسماند مورد نظر باشند. 
ب- در مکان های علامت گذاری شده قرار داشته باشند. این مکان باید دارای تابلو یا علامت مشخصه برای شناسایی محل نگهداری پسماند باشد. 
پ- ظروف نگهداری پسماند باید از مواد غیر قابل نفوذ ساخته شده باشند و به راحتی قابل پاکیزه سازی و ضدعفونی باشند. 
ت- دارای درب باشند تا زمانی که نیاز به استفاده فوری از آنها نیست مسدود باشند.ظروف نگهداری پسماند ترجیحا باید مجهز به درب های پدالی باشند. 
ث- در جایی که پسماند،به عنوان خطر برای محصول محسوب می شود،باید به شکل مناسبی مسدود و جداگانه نگهداری شود. 

5-2 مدیریت و دفع پسماند:
با تمهیداتی برای جداسازی،انبارش و دفع پسماندها ایجاد شود. نباید اجازه داده شود که پسماند در مکان های انبارش و جابه جایی مواد غذایی تجمع پیدا کنند.

تواتر دفع پسماندها باید به گونه ای مدیریت شود تا با حداقل دفع روزانه آنها،از تجمع جلوگیری شود. 
مواد نشانه گذاری شده،محصولات یا بسته های چاپ شده که به عنوان پسماند علامت گذاری شده اند،باید به شکل یا خراب شوند و یا به هر شکل مناسب و امکان پذیر غیر قابل استفاده شوند،تا اطمینان حاصل شود که علامت تجاری آنها را دوباره نمی توان استفاده کرد.

برای مثال محصولاتی که فاسد شده اند و به عنوان پسماند شناسایی می شوند باید به شکلی غیر قابل استفاده شودند که امکان استفاده از پوشش ها یا مواد بسته بندی آنها وجود نداشته باشد. 
حذف و معدوم سازی باید توسط پیمانکاران مجاز دفع انجام شود. سازمان باید سوابق معدوم سازی را حفظ کند. 

.

برای دیدن وبینار آشنایی با برنامه های پیش نیازی PRPs در صنایع غذایی و نحوه ارزیابی چک لیست برنامه های پیش نیازی که توسط خانم دکتر آرام مروی برگزار شده، کلیک کنید.

.

برای اطلاع از شرایط مستند سازی و مشاوره، فرم پیش مشاوره برنامه های پیش نیازی را تکمیل نمایید. مشاوران شرکت ثریا با شما تماس خواهند گرفت.

فرم مشاوره برنامه های پیش نیازی

ایزوثریا

ایزوثریا

مشاوره و آموزش|مهندسی کیفیت|استانداردسازی |توسعه کسب و کار

ایزوثریا مقالات خدمات آموزشی
کارگاه های آموزشی یک روزه
کارگاه های آموزشی
سیستم مدیریت کیفیت
مدیریت ایمنی و بهداشت
صنایع غذایی و زیست محیطی
عمومی سیستم مدیریت
مهندسی کیفیت
دوره های فنی و حرفه ای
محصولات محصولات دانلودی بسته های آموزشی مشاوره سیستم های مدیریت سنجش رضایت مشتری | ISO10004 مشاوره و استقرار استاندارد ISO 10002 مشاوره و استقرار استاندارد ISO 9001:2015 لینک های ضروری صفحه نخست ثبت نام ورود به حساب کاربری

لطفا ابتدا به حساب کاربری خود وارد شوید.